Strona główna 9 Wyszukiwarka kierunków studiów 9 Inżynieria rolno-spożywcza – studia I stopnia
Inżynieria rolno-spożywcza – studia I stopnia
Wydział Budownictwa i Nauk o Środowisku
STUDIA INŻYNIERSKIE
3,5-letnie, stacjonarne i niestacjonarne (zaoczne), które mogą być kontynuowane na studiach II stopnia na kierunku inżynieria rolno-spożywcza i leśna
Na tym kierunku przygotujesz się do wykonywania zadań inżynierskich ukierunkowanych na potrzeby przemysłu rolno-spożywczego i gospodarki leśnej. Zdobędziesz umiejętności w zakresie eksploatacji obiektów technicznych, a także nadzorowania procesów produkcyjnych w rolnictwie, przemyśle spożywczym i leśnictwie. Jako absolwent będziesz posiadać wykształcenie wyższe rolnicze oraz możliwość ubiegania się o uprawnienia doradcy rolniczego i leśnego.
PERSPEKTYWY ZATRUDNIENIA:
- praca w instytucjach i przedsiębiorstwach związanych z sektorem przetwórstwa rolno-spożywczego, rolnictwem i gospodarką leśną
- jako zaplecze techniczne w małych i średnich przedsiębiorstwach oraz jednostkach doradczych
- własna działalność gospodarcza i rolnicza.
Inżynieria rolno-spożywcza
Sprawdź nasz informator!
Podlasie potrzebuje absolwentów inżynierii rolno-spożywczej